Den beste selen for din firbente venn- Julius K9 IDC Hundesele

Spread the love

Julius-K9-IDC-Sele

Vi bruker sele på hunden vår Nemi når vi går på tur. Selen fungere godt, men Nemi kan plutselig vri seg ut av selen. Vi er på utsjekk etter ny og bedre sele til henne.

I denne produktanmeldelsen ser jeg nærmere på en hundesele som er både robust og komfortabel for hunden din. Valget på dette produktet er gjort på grunnlag avgode tilbakemeldinger av andre brukere og nettsteder som den beste selen for din firbeinte venn-Julius K9 IDC Hundesele.

Hvorfor en hundesele kan være bra for din hund

Det kan være flere årsaker til at en hundesele er bedre en halsbånd i daglig bruk og til spesielle situasjoner. Generelt passer en sele bede enn et halsbånd siden den belaster hundens fysikk på en helt annen måte en et halsbånd. Det finnes flere typer seler. Noen er til vanlig bruk og noen er spesialseler for sledekjøring, pulk og eventuell til «snørekjøring» på ski. Noen hunder drar og rykker mye og da kan en sele hjelpe til med å redusere og evt eliminere dette. Hunden vil oppføre seg bedre.

Med en sele vil heller ikke problemet med struping av hunden være tilstede hvis hunden begynner å dra.

Faktorer som taler til fordel for en sele er blant annet:

 • Selen struper ikke hundens hals..
 • Ingen påvirkning av pust
 • Nakkeskader blir så og si eliminert.
 • Med en sele går hunden automatisk finere med bånd

Hva slags sele er Julius K9 IDC Hundesele

I artikkelen om sikkerhet i bil for hund ble en test av hundebur og seler til bruk i bil omtalt. Den testen slår fast at hundeseler til bruk i bil, ikke er en god løsning. Det eneste som er sikkert nok til bilbruk, er et hundebur som er testet og godkjent. Allikevel kan hundeseler beregnet å bilbruk være supre seler til hverdagsbruk.

Julius K9 IDC Hundesele er en sele som du fester rundt brystet og magen på hunden. Da får hunden belastning i all hovedsak over brystbenet der den er sterkest. Vider kan Hundeselen sikres med en I-stropp eller en Y-stropp. Stroppene sikrer maskimalt komfort for hunden ved at selen blir posisjonert riktig på hunden.

Julius K9 Y-stropp

Julius K9 I-stropp

 

Julius K9 IDC Hundesele er en sele av god kvalitet og er robust til daglig normal bruk. Den er lett å ta på og lett og justere. I tillegg har den et håndtak på oversiden av selen som gjør det enkelt å holde hunde tilbake eller løfte den raskt over hindre eller liknende. Festet for kobbelet er foran på K9 selen.

Tilpasning av hundeselen – 2 enkle målefaktorer gir perfekt størrelse

 1. For å finne den riktige størrelsen til din hund skal du måle den bredeste delen av brystet. Ikke stramme opp målebåndet,  men hold det akkurat passe hardt. Hvor er den bredeste delen av brystet på en hund? Den finner du som regel ved å måle rett bak armhulene.
 2. Vei hunden din slik at du også har vekten på hunden

Bruk begge disse målene til å finne riktig størrelse for hunden din. Skulle du være uheldig og målene ligger mellom to størrelser, velger du den større størrelsen.

Noen ord til slutt

Julius K9 IDC Hundesele er et solid produkt som er behagelig og sikkert for både hund og eier. Produktet kommer i mange forskjellige farger og håndtaket på oversiden av selen er en ekstra bonus etter min mening som gjør det enkelt å kontrollere hunden eller hjelpe hunden hvis det skulle være behov for det.

 

Julius K9 IDC Hundesele

249,-Nkr
8.4

Ergonomi

9.0/10

Produktmateriale

7.5/10

Enkelhet i bruk

9.5/10

Pustende og hudvennlig

8.0/10

Bruddsikker og krasjtestet klikklås

8.0/10

Pros

 • Ergonomsik
 • Robust
 • Gripehåndtak
 • Lett å ta på
 • Kan montere på ekstrautstyr

Cons

 • Låsmateriale laget av plast
 • Ikke egnet som bilsele

Legg igjen en kommentar