Hvis hunden din er engstelig, er dette de 5 beste måtene å berolige din beste venn på

Spread the love

Vi har et stressende liv mange av oss. Vi har forpliktelser, avtaler, regninger og mye mer som skal fullføres i løpet av dagen. Det er ikke lett å få alt gjort, og jo flere oppgaver som «dukker opp», jo mer stresset får vi. Hvis alt er lov til å utvikle seg, blir vi enda mer stresset og begynner å endre vår atferd. Vi kan bli grinete, søvnmønstrene blir verre, og kanskje vi begynner å oppføre oss.

Våre hunder reagerer på samme måte, og hvis en slik tilstand ikke tas opp tidlig, kan det utvikle seg til et alvorlig problem.

Denne artikkelen vil prøve å hjelpe deg i endevour å slappe av hunden din. Så, hvis hunden din er engstelig, er dette de 5 beste måtene å berolige din beste venn.  

Hunden vår er engstelig og sjenert


Nemi, hunden vår er engstelig og sjenert. Hun har vært en sjenert hund helt siden hun var en valp, og hun har aldri vært å være fornøyd med høye lyder eller overfylte områder. Noen ganger har hun noe imot nye og høye lyder mye, og noen ganger har hun ikke noe imot støyen i det hele tatt. Det avhenger av omstendighetene.

Men i det siste har hun blitt litt mer engstelig enn det som er normalt for henne og har begynt å endre sin oppførsel merkbart.

Ansvarsfraskrivelser


Ansvarsfraskrivelse for tilknyttede selskaper: Innlegget inneholder lenker til selgere og tjenester. Disse koblingene er tilknyttede lenker. Når du klikker på disse koblingene og foretar et kjøp, kan jeg motta en provisjon fra kjøpet. Kjøpet vil være uten ekstra kostnad for deg.

Ansvarsfraskrivelse fra tredjeparter: Vi er ikke juridisk ansvarlige for hva som skjer når du klikker på tredjepartskoblinger, fordi vi ikke har kontroll over tredjeparts nettsteder, innhold, funksjonalitet eller sikkerhet, og kan ikke holdes ansvarlig for teknisk eller annen skade på enheten din, for eksempel en datamaskin, mobil eller nettbrett som brukes når du klikker på en kobling for å koble til andre plattformer, laste ned materiale , installere, endre eller distribuere materiale, programvare eller annet.

Inntekts- og resultatfraskrivelse: Programmer eller produkter som er nevnt i dette innlegget, artikkelen eller anmeldelsen, som involverer å tjene penger, vil ikke fungere for alle. Det er ingen garanti for suksess, fordi det er for mange faktorer som påvirker resultatene som ferdigheter, kunnskap og omstendigheter som vi ikke kontrollerer. Vi har til hensikt å gi deg muligheter og verktøy som potensielt kan være nyttige for din suksess.

Uttalelse Ansvarsfraskrivelse: Alle synspunkter og meninger uttrykt i dette innlegget, artikkelen eller anmeldelsen, er mine egne og ikke selger(e) eller leverandør(er) synspunkter eller meninger. Anslag i dette innlegget, artikkelen eller anmeldelsen er ikke anbefalinger.

Hvilke typer angst er der og hva utløser angst


Ifølge MedicineNet er angst definert som en følelse av engstelse og frykt, preget av fysiske symptomer som hjertebank, svette og følelser av stress.

Følelsen av angst er normal, og vi mennesker føler det fra tid til annen. Under visse omstendigheter kan angst utvikle seg til en tilstand som må behandles. Dette gjelder også hunder og dyr.

Når det gjelder hunder, kan vi dele de viktigste typer angst som følger

 • Separasjonsangst
 • Frykt for høye lyder
 • Endringer i hundens miljø
 • Vokter hennes ting – skremmer folk eller andre hunder av og bort fra elementene hun finner verdifulle, som hennes leker, hennes hjem eller hennes mat, eller hennes eiere (hennes egen pakke).

Det er flere kilder til årsaken til at hunden din oppfører seg som den gjør. Noen av disse faktorene kan være mangel på sosial trening og interaksjon, mangel på fysisk og mental stimulering, plutselige og høye lyder og støy, krangler blant sine eiere og følelsen av å bli oversett. En annen årsak til angst kan være en skjult sykdom.

Hvilke vanlige tegn kan du forvente hvis hunden din er utsatt for angst


Det er flere ting en hund gjør som generelt ikke ville bli anerkjent som tegn på angst, men sett på som normal oppførsel for en hund. Symptomer på stress kan være åpenbare, men det er også flere svært subtile tegn på at vi mennesker ville karakterisere som søte og normale.
Følgende liste er de mer synlige tegn på angst å se etter:

 • Hunden bjeffer og sutrer, når alene hjemme
 • Panting, skjelving og / eller pacing. Hunden gjør det selv om det ikke er varmt
 • Hunden er cowering i hjørnet av huset ditt eller er kjører bort
 • Ekstrem graving
 • Prøver å rømme fra hundegården
 • Ødelegge møbler
 • Starter med overdreven slikking eller tygging, eller annen selvskadingsatferd
 • Slutter å spise
 • Hyppig vannlating, mer enn vanlig
 • Manglende evne til å slå seg ned
 • Gjesping og sikling
 • Shedding av pels

For mer subtile tegn, må du observere hunden din for følgende:

 • Slikking av leppene
 • Kroppsstillingen endres. Hvis hunden din endrer vekten til bakbenene eller cowers, er det tegn på stress
 • Det hvite av hundenes øyne viser.Nemi - engstelig og skremt
 • Ørene festet bakover mot hundens hode. Dette gir hunden et morsomt utseende, men det er ikke morsomt for hunden din
 • Løfte en pote, veldig søt, men vær oppmerksom.
 • Hvis du prøver å se på hunden din, ser den bort.

Disse subtile tegnene er avgjørende for ikke å overse da de kan være de første tegnene før hunden går inn i dypere former for stress. Hvis vi kan fange skiltene på et tidlig stadium, vil arbeidet med å lindre angstforholdene bli lettere.

Hvordan håndtere stress og angst hos hunder


Hvis du er kjent med hundenes normale atferdsmønstre, kan du skille om den vil ha noen godbiter når den slikker leppene eller bare sikler

Det er tre hovedmåter å håndtere hunder angst. Disse er:

 • Atferdstrening
 • Medisinsk behandling
 • Kos dem hvis de klager

Når du oppdager tegn på stress i hunden din, er den første tommelfingerregelen å fjerne hunden din fra hva som er årsaken til stresset. Ta det til et sted hvor det kan samle sin selvtillit igjen. Ikke altfor trøste hunden din, det kan backfire og bekrefte at dens frykt er berettiget, og føre til at selvtilliten blir mindre.

Gi den godbiter, men få hunden din til å tjene dem, som «sitte» eller «hæl». Bruk rutinemessige kommandoer som de er betydelige i å ta hundenes fokus bort fra stressoren.

En annen behandling som er effektiv, er fysiske aktiviteter. Gå ut for en lang tur eller spille hente eller lignende. Slike spill og spill vil frigjøre spenning i både hunden og deg selv.

Sørg også for å gi hunden din et sted hjemme hvor den kan trekke seg tilbake og føle seg trygg når den mener at en situasjon blir stressende. Bare tenk på deg selv og når du trenger litt tid for deg selv i intense perioder av livet ditt.

Sørg også for å gi hunden din et sted hjemme hvor den kan trekke seg tilbake og føle seg trygg når det føles som en situasjon blir stressende. Bare tenk på deg selv og når du trenger litt tid for deg selv i intense perioder av livet ditt.

5 gode metoder for å berolige din beste venn


Ifølge CCSPCA følgende 7 metoder gjøre underverker for hunden din er det stresset ut. Husk at hvis hunden din blir konsekvent stresset, se veterinæren. Etter å ha sørget for at hundens atferd ikke har medisinsk grunnlag, kan hundens lege henvise deg til en trener eller veterinæratferdist for å evaluere stressrelaterte problemer.

Og til slutt, husk at stress ikke alltid er dårlig. Frykt er en stressrelatert følelse som får oss til å unngå potensielt farlige situasjoner.

Så stress kan faktisk være en beskytter. Uansett er stress en del av hverdagen for våre hunder og oss, og vi bør lære hvordan vi best skal håndtere det.

Fysisk kontakt

Eierne touch er en trygg havn for alle hunder. Det er kilden til mat, du er leder, og du gir komfort når livet blir tøft. Dette er sannsynligvis den beste beroligende metoden for alle hunder. Identifiser hundene dine tegn på angst og begynne å jobbe med hunden din så tidlig som mulig, plukke dem opp, kose dem på sofaen, eller gi hunden en fin og avslappende klapping økt.

Massasje

Hvordan liker du å bli massert? Det vil slappe av og roe deg og få deg til å føle deg bra. Som med mennesker, massasje fungerer underverker med hunder også. An spent av musklene er et resultat av stress i de fleste tilfeller. En god massasje er en måte å lindre spenning på.

Bruk klappøkten ovenfor for å massere hunden din. Start øverst, fra hode og nakke og arbeid nedover med lange slag. Arbeid med begge hender hvis mulig. Etter en tid kan du muligens identifisere hvor massasjen fungerer best og fokusere på det området.

Hunden vår elsker å få hodet og bakbeina massert. Men hun elsker det også når vi bruker begge hender på ryggen og ribbeina.

Musikkterapi

Jeg spiller klassisk musikk for hunden vår. Hun elsker Mozart og Vivaldi. Når jeg begynner å spille klassisk musikk, skal hun sove veldig raskt. Terapi med musikk er en bevist metode, gunstig for både mennesker, så vel som våre hunde- og kattevenner.

Kraften i musikk er beroligende og avslappende mens du er hjemme, i bilen eller borte fra kjæledyret ditt. Det kan også være en metode for å lindre støyfølsomhet ved å blokkere gaten eller skumle lyder som plagsomme hunder, noe som resulterer i angst.

Beroligende frakker eller torden-skjorter

Du kan få tak i en type beroligende frakk eller t-skjorte som hunder klær som gjelder mild, konstant press på hundens torso. Det omgir hunden din som swaddling en baby med en klut. Enhver form for angst forårsaket av reise, separasjon, støy eller fremmede kan lindres ved denne metoden.

Noen merker du kan sjekke ut er ThunderShirt Anxiety Jacket, American Kennel Club Stress Relief Coat og The Comfort Zone Calming Vest.

Alternative metoder, inkludert kosttilskudd og diffusorer

Slike produkter er ikke-invasive og vil ikke forårsake skade. Disse typer terapier kan brukes som en enkelt metode, eller du kan kombinere dem for å være mer effektive. Du må gjøre riktig forskning før du implementerer alternative terapier. Det anbefales å konsultere veterinæren også før du begynner.

Adaptil eller Beaphar Canine Comfort er aromaterapi for hunder. Disse produktene er i utgangspunktet en dag på spa med aromaterapi for hunder! De lindrer hundene frykt. Produktet bruker feromoner som ligner på de en tispe gir til hennes valper under sykepleie.

De er enkle å bruke. Koble ventilen inn i ta-kontakten i rommet hunden tilbringer mest tid i. Diffusoren frigjør «hundeappeasing» feromoner, en luktfri duft spesielt for hunder. (Mennesker, katter og andre kjæledyr vil ikke lukte noe.)

Det er også en lett krage som kan brukes av hunder, noe som hjelper med separasjonsangsten. Ofte brukt på valper, trening dem til å være alene i noen timer.

.

Noen siste tanker


Hunder blir engstelige akkurat som mennesker. Jeg høy avhenger av omgivelsene og hvordan hunden blir behandlet og trent. Signalene dgo bruker til å signalisere engstelse og stress ligner på mennesker, men selvfølgelig er det flere signaler om at ony gjelder hunder og kjæledyr generelt.

Hvis det oppdages tidlig, kan conditonen utbedres. Hvis la til å utvikle, kan det bli et stort problem for både hunden og eieren. Bli kjent med hunden din, dens personlighet og kroppsspråk, ikke stress det, men forstå hva som forårsaker angst og ubehag.

Metodene som er beskrevet her fungerer for det meste, og er ment for informasjon bare fra en annen hundeeier. I anay tilfelle sørg for å involvere en veterianrian før du begynner å behandle hunden din.

Legg igjen en kommentar