Nemi – andre akt og en knallgul øreplugg

Spread the love

Nemi enjoying herself in the grass

Denne søte lille pelsballen vokser så fort. Hun var så liten når vi hentet henne hos Kennel Dunlin. 3 måneder senere hadde hun fått enda mer kjøtt på kroppen og var på sitt første besøk hos veterinæren vår for vaksinering og helsesjekk. Iløpet av disse månedene ble det også et ublidt møte med både druer og en knallgul øreplugg.


Første helsesjekk og vaksinering

Puppies first check-up

Det første besøket hos veterinæren var veldig spennende for Nemi. Det var mange forskjellige dyr der som ventet på sin tur. Katter og hunder var i flertall. Det var lett å se på kroppsspråket hennes at dette var nytt og at hun prøvde å finne ut hvordan hun skulle kommunisere med de andre dyrene. Ikke alle av de andre dyrene var interest og kattene var skikkelig skumle.

Helsesjekken og vaksineringen gikk veldig bra Hun hadde riktig vekt ift alder og rase og ellers var alt bra. Vaksineringen gikk så fort at hun ikke skjønte hva som skjedde. Den desidert beste delen av sjekken var uten tvil belønningen hun fikk av veterinæren, en skikkelig smakfull godbit!  Dette føltes nok ut som bursdag, juleaften og nyttårsaften på en gang for Nemi.


Feil mat for hunder – en skremmende erfaring med druer

grapes is not good for dogs

Etter at vi var ferdige med Nemi sin helsesjekk og vaksinering, var vi lykkelig uvitende om at vi snart skulle tilbake igjen. Denne gangen var det alvorlig og akutt.

I den første tiden ble Nemi ofte med meg på jobb. Siden min kone jobbet full tid som helsearbeider og sønnene våre gikk på skolen, ville en dag alene være helt galt for den lille søte valpen vår. Hunder er flokkdyr og skal ikke være alene i lengre perioder. I særdeleshet gjelder dette valper som ikke er ferdig med tilvenningen til å være hjemme alene å være alene over flere timer.

Det ene av disse besøkende på mitt arbeidsted endte med et akutt behov for hjelp hos dyrlegen. Hver uke får vi levert frisk frukt på jobb. En kjempefin ordning som skaper god trivsel på jobb. Fruktkurven som leveres har en blanding av epler, bananer, appelsiner, nøtter, tomater og ofte druer. Med jevne mellomrom blir innholdet skiftet ut og vi får litt annen frukt å spise for variasjonen sin del.

For en valp er alt spennende og må undersøkes. Tro meg når jeg sier at en valp er utrolig rask hvis det ramler ned noe på gulvet. Det slukes umiddelbart. En del mennskemat er giftig for hunder og kan ende med alvorlige komplikasjoner eller død. En av disse farlige matvarene er druer. Druer er giftige for hunder. Hundens fysiologi klarer ikke å håndtere innholdet i en drue og dermed skal de heller ikke spise rosiner.

Denne dagen hadde noen druer ramlet ned på gulvet ved siden av kaffeautomaten. Etter lunsj gikk jeg for å hente meg kaffe og Nemi fulgte hakk i hel. Plutselig sier en av mine kollegaer som også er hundeier at Nemi har spist en eller flere druer. Jeg snudde meg raskt og så et søtt lite hundeansikt som smilte så hele hodet holdt på å ramle av. Nemi slikket seg fornøyd rundt munnen etter å ha spist et ukjent antall druer.

Hverken jeg eller min kollega hadde sett hvor mange druer hun hadde spist og alarmbjellene i hodet mitt gikk helt «bananas». Jeg tok tak i Nemi og ringte nærmeste dyreklinikk. Dyreklinikken ba oss om å komme umiddelbart.


Druer, hundemat, gress og en knallgul øreplugg

Jeg dro avgårde så raskt som mulig til nærmeste dyresykehus. Heldigvis ligger det kun 10 minutter unna med bil. For meg var dette den lengste bilturen jeg noensinne har kjørt, med unntak av når kona ble akutt syk når hun var gravid.

Jeg var livredd for at Nemi var iferd med å bli forgiftet fordi jeg ikke hadde passet godt nok på henne. I etterpåklokskapens navn, burde jeg latt noen andre kjøre bilen til dyrlegen mens jeg satt på. Jeg var nok ikk en god og sikker sjåfør akkurat der og da.

Nemi ble raskt tatt inn til akuttmottaket da vi kom frem til dyrlegen Hun var fortsatt i fin form, og så ikke ut til å ha fått noen symptomer på forgiftning enda. Etter en full sjekk av vital funksjoner fikk hun en sprøyte med hurtigvirkende brekkmiddel. Jeg tok henne med på utsiden av dyresykehuste og etter noen få minutter kastet hun opp alt hun hadde I magen.

EAR earplugs is not dogfood

Dyrlegen kom ut rett etterpå for å sjekke mageinnholdet og at hun hadde kastet opp alt av druer. Etter å sjekket mageinnholdet så dyrlegen at det ikke var snakk om mer enn to til tre druer. Det som overrasket oss var at midt i alt hun hadde kastet opp, lå det en knallgul ørepropp av mekret E.A.R. Dette ga oss en god latter. Det var en av mine ørepropper. Jeg bruker slike ørepropper i jobben min siden jeg jobber i flybransjen.


Sommerferie sammen med pappa

Vi reiser som regel til utlandet hver sommerferie og tilbringer den i Tyrkia. Den første sommeren vi hadde Nemi var hun kun 6 måneder gammel. I den alderen er hun altfor liten til å bli overlatt til andre, mens vi er på ferie. Det endte opp med at jeg ble værende hjemme I Norge sammen med Nemi, mens kona mi og sønnene våre dro på ferie til Tyrkia i 4 uker. Det ble en sommer fyllt med masse nye opplevelser for henne. Vi dro til families hytte i Trysil et av fjellområdene i de østlige strøkene i Sør-Norge. Nemi trivdes veldig godt på den turen. På turen til fjellet viste hun seg som en tøff liten pelsball. Vi gikk en del ganske lange turer sammen som hun gjennomførte på strak arm..

Hun fikk oppleve mye dyreliv under naturlige forhold på fjellet. Hun jaktet store mygg, fluer, sommerfugler og prøvde til og med å jakte på rype, men selvfølgelig uten hell. Hun ble også veldig interessert i gjøken.

Når kvelden kom tror jeg at Nemi ble litt “mørkeredd”. Hun hoppet raskt opp i sengen sammen med meg når det var sengetid. Knirkelydene fra hytta var nok noe skremmende og uvant.


Noen tanker til slutt

Da de 4 ukene i sommerferien var over hadde Nemi vokst mye. Det var et lite sjokk for resten a familien å se så stor hun var blitt da de kom tilbake fra sin sommerferie. I løpet av de 4 ukene ble hun sterkt knyttet til meg. De andre i familien fikk merke dette veldig godt. Hun var litt sjenert og sky ovenfor de. Men etter hvert gikk det over etterhvert som hun ble bedre kjent med de igjen.

Nemi with her favourite toy

Enda et kapittel I livet til Nemi var nå over. Den første sommeren had kommet og gått. Hun hadde gjort mange nye og spennende erfaringer. En viktig lærdom i løpet av denne tiden var hva hun kunne spise og ikke spise. Etter besøket hos dyrlegen leste vi oss opp på temaet, hele familien, slik at hun skulle være så sikker som mulig i hverdagen.

8 kommentarer om “Nemi – andre akt og en knallgul øreplugg”

 1. I enjoyed reading your story, being a big dog lover myself. It’s good that Nemi recovered from eating the grapes and didn’t get poisoned. I don’t know how bad that is but heard that avocados are very bad, even a small amount is very dangerous for dogs.
  Nemi is a cutie. We have a rottweiler called Aisa, much bigger and for some people more scary-looking but she’s a darling too. She loves people.
  I’m looking forward to more stories about Nemi.

  Svar
  • Thank you for the kind comment. Rottweilers are nice dogs even if they are big. Tomorrow Nemi is going to the vet for her yearly medical examinations and she is also getting her yearly inoculations.

   Svar
 2. I’m glad I read the about me page on your website, because I had absolutely no idea when landing on the website what it was all about. Now I do and have a very clear picture of what your mission with it is

  Great idea to have a website which deals with this type of thing. I am a cat lover muyself, but can relate to this topic and some of the articles you have written are very well documented, which will no doubt help those thsi site is intended for  

  Svar
  • Hi David and thank you for providing a comment. Actually your comment is more related to the design of the website itself rather than a comment to the article. Nevertheless, your feedback is appreciated and noted.

   Svar
 3. I can also remember Spot’s first visit to the vet. He was so excited and the cats were also afraid, LOL.

  Thank you very much for sharing your experience with grapes. Thankfully it was just a scare but I’m sure I would have gone through that if you wouldn’t have warned me in this post. I love grapes, so it would have just been a matter of time.

  Svar
  • Thank you for your comment. Nemi is still very fond of fruits and vegetables. She eats cucumber, carrots and watermelon every day 🙂

   Svar
 4. Man’s best friend.  Your site is great, grapes and ear plugs.  Sounds right.  When I was a kid we had a Puli and she was smart as whip.  She danced for small pieces of chocolate chip cookies (before anyone knew chocolate is dog cyanide) but Penny really went wild for onions.  

  In the summer of 1969 we were moving back to the Seattle area and we pilled up at my Uncle Howard’s cattle ranch.  Out of the car she went and immediately started herding the cattle.  Before we left, Uncle Howard tried to get mom and dad to leave her.  

  Great niche and very nice site and as we see from my comment here you have built in engagement with anyone who has owned dogs.  Good experience with your site.  Thank you for posting.  Chris.   

  Svar
  • Thank you so much for the kind comment, and thank you for sharing your childhood memories growing up with a dog. I can actually almost see and feel like I am right there with your dog and at your Uncle Howards ranch:)

   Our dogs are invaluable. They enrich our lives with unconditional trust and love.

   Svar

Legg igjen en kommentar