Om Nemi og utstyr til hund

Spread the love

Nemi flyttet inn hos oss 31. Mars 2014. En utrolig søt, liten tispe av rasen Japansk Spisshund. Da hun tuslet inn døra midt på natten etter en lang biltur fra Telemark, tenkte jeg tilbake 3- 4 måneder i tid. Da var det overhodet ikke aktuellt med hund i det hele tatt. Og her var vi, familien min, med et nytt familiemedlem.

Så utrolig liten når hun kom

Hundeustyret hun fikk med seg fra sitt opprinnelige hjem var ikke mye, to leker med lukten av mamma´n sin, og et pledd med samme lukten. I tillegg hadde med seg en mappe med masse informasjon og personlige data.

Kroppen ble fyllt med fantastiske og overveldende følelser av omsorg for en liten pelsdott, men du verden hvor trøtte vi var, og hadde vi skaffet henne det nødvendige utstyret til hund som hun hadde behov for?

En kort historie

Vi trodde vi hadde forberedt oss godt nok til Nemi kom i hus. Men i etterpåklokskapens navn oppdaget vi fort at det hadde vært en del mer utstyr som hadde vært flott å ha. Litt etter litt ble det kjøpt mer. Nettsider ble saumfart etter utstyr til hund, masse dyrebutikker ble besøkt. Hundeiere vi møtte ute på tur med sine hunder ble utspurt, ikke minst ved veterinærbesøk ble det mange spørsmål.

Spørsmålene dreide seg om hva måtte man tenke på videre når hun blir eldre og tilslutt en gammel dame. Informasjonen var der, den var bare vanskelig å samle og få tak i. Det var en overflod av dårlige designede nettsider med mangelfulle oversikter. Mengden med divergerende informasjon fra informasjonskanaler som burde ha kunnskap om korrekte og relevante fakta relatert til hund og ikke minst rasen vi hadde valgt, var mildt sagt frustrerende. På dette tidspunktet fikk jeg ideen om å samle informasjon og gjøre den tilgjengelig nettside.

Nå har endelig ideen om DYRBAR begynt å materialisere seg i form av nettisden Dyrbar.no.

Hunden vår – Nemi

Nemi er lyset i dagene våre. Hun er vår hjertemedisin. En liten firbent venn på 6,6 kg med masse flott pels, myk som bomull. Hun er en bestemt dame som har sine rutiner vi må følge. Hun er full av spillopper, litt skvetten og ganske sky mot både mennesker og andre hunder. Hun trenger litt tid for å bli komfortabel med de hun ikke kjenner, men du verden så leken og god hun blir når barrieren er brutt. En godbit eller to er gode bestikkelser.

Når vi våkner på morgenen kommer hun opptil oss i sengen og vil  ha kos. Hun legger seg tett inntil oss og vil at vi skal klø og massere henne. Det er helt fantastisk å se hvordan hun legger hodet sitt på armen til min kone og titter på henne og så skal hun leke litt gjemsel i sengen. Man kan ikke bli i dårlig humør av en sånn mottaklese på morgenen.

Etter arbeidsdagens slutt, når man kommer hjem blir man overfalt av denne herlige lille pelsklumpen. Hun tar bokstavelig talt helt av og gjør «helikoptre» på bakken, hun hopper og gjør flere 360 graders rotasjoner av glede da du kommer hjem. Har du hansker å deg forsvinnner de fort, hun foran i full fart med deg løpende etter. Hun stopper og ser på deg, «kommer du ikke snart?» Rett før du kommer frem til henne napper hun hansken til seg igjen og raser videre.

Har du en dårlig dag og er lei deg, merker Nemi dette og kommer for å trøste deg. Er du syk skjønner hun det og kommer bort til deg og vil trøste deg. Er det litt tubulent hjmme med krangling, som det innimellom er, går hun i mellom for å dempe oss.

Ideen bak Dyrbar

Vi ønsker å dele våre erfaringer i det å være hundeeier. Vi har hatt hund i litt over 6 år og det har vært et eventyr på godt og vondt. Det som slår oss når vi tenker tilbake på første døgnet sammen med vår kjære Nemi er hvor fort tiden har gått. Vi følte at vi var ganske godt forberedt før vi hentet henne. Oppdretteren, Kennel Dunlin ga oss mye og god bakgrunnsinformasjon. Dette gjorde at vi følte oss trygge på valget vi tross alt hadde gjort, men dette var veldig nytt og ukjent allikevel.

Erfaringene vi har gjort mht behovet vi har og Nemi har mht utstyr, stell og pleie ønsker vi som sagt å dele med andre. Videre har det vært en ganske stor overraskelse hvordan andre hundeeierne vi møter på tur oppfører seg. Det er stor mangel på kunnskap om hvordan egen oppførsel smitter over på sin hund. Det har også vært overraskende hvordan personer man møter ikke hører på anmodningene fra deg som hundeier om ting man ikke må gjøre. Det går på alt fra å gi hunden godbiter den ikke skal ha, forstyrre i leken/aktiviter som hunden driver med og ikke minst forstyrre hunden når den har trukket seg tilbake for å hvile.

Veien videre

På disse sidene vil det bli lagt ut artikler om dagene med Nemi, opplevelser og erfaringer ,samt hvordan det vi har av utstyr og det vi skaffer til henne fungerer. Det vil også bli skrevet om utstyr vi ikke selv har, men som ser interessant ut eller har fått god omtale. I noen av artiklene og innleggene på bloggen vil det være lenker til nettsider som selger utsyret som er omtalt eller tilsvarende utstyr og evt. relevante tjenester, samt nettsider som tester ut og sammenlikner utstyr til hund. Dette betyr at hvis vi lenker til en nettside får vi en liten prosentandel av trafikken til siden eller evt. salg. Inntektene vil i hovedsak gå til driften av denne nettsiden. Det som er viktig for oss er et genuint ønske om å dele erfaringer og kunnskap som kommer andre hunder og eiere tilgode.

Tilbakemeldinger – Ris og Ros

Dyrbar.no er avhengig av informasjon for at nettstedet skal bli innholdsrikt med kvalitetsinnhold. I så måte er tilbakemeldinger en god kanal. Har dere som leser bloggen tilbakemeldinger er disse velkomne. Vi ønsker konstruktive tilbakemeldinger. Vi vil understreke at vi er ikke profesjonelle på noen some helst måte, heller ikke spesialister på feltet, samt at det er våre egne meninger og vurderinger som er gjengitt. Vårt motto er at vi lærer så lenge vi lever.

Hvem kan si nei til et sånt ansikt?

2 kommentarer om “Om Nemi og utstyr til hund”

  1. En fin historie om Nemi, som jeg har truffet mange ganger siden hun gjorde sin entre.
    Har selv opplevd lekenheten,mistenksomheten og gleden hun har.
    Må også fremheve eierenes store kjærlighet til henne ,som er et eksempel for alle hunde eiere.

    Svar

Legg igjen en kommentar